O nama

MIKROMOTOR D.O.O. je osnovano 1990. godine kao proizvodno-uslužno preduzeće iz oblasti elektrotehnike.

Firma je tokom 34 godine, izrasla u uspešnu porodičnu firmu, koja ima preko 40 zaposlenih, poslovni prostor sa proizvodnim pogonom od 2000 m2.

MIKROMOTOR D.O.O. je tehnički kao i kadrovski osposobljen za izvođenje najsloženijih poslova remonta i popravki električnih obrtnih mašina i uređaja, svih vrsta pumpi, remonta i popravke liftova, ugradnje novih i automatizacija u procesnoj i mašinskoj industriji.

Istorijat

Pre osnivanja firme Mikromotor, osnovana je samostalna zanatska radnja pod istim nazivom sa dva zaposlena radnika. Preduzeće se formira od radnika iz dve renomirane beogradske firme “Mikrometal“ i “Rotor” koje tada uspešno posluju u oblasti remonta i servisa električnih obrtnih mašina.

Od malog preduzeća sa desetak zaposlenih 1990. godine, Mikromotor sigurnim koracima izrasta u ozbiljnu firmu konkurentnu u svojoj delatnosti. Na samom početku preduzeće se bavilo premotavanjem niskonaponskih elektro motora, a vrlo brzo sa dobijanjem novih poslova, počinje da premotava mašine jednosmerne struje i generatore.

Sa dolaskom novih stručnih kadrova, Mikromotor počinje da servisira i remontuje pumpne agregate renomiranog švedskog proizvođača FLYGT.

1997. godine firma se seli na novu lokaciju, na kojoj se i dan danas nalazi, i izgradnjom proizvodnog pogona od 2000 kvm sa neophodnom opremom, počinje da servisira visokonaponske elektro motore i vučne motore.

1997. godine je došlo do proširenja delatnosti, i novih ugovora, tako firma postaje specijalizovana za servis i popravku liftova proizvođača David Pajić i Končar.

Uspešnim funkionisanjem tri radne jedinice u okviru firme Mikromotor ukazuje se potreba da se osnuje radna jedinica za automatizaciju, čiji je osnovni zadatak da već remontovane uređaje unapredi, i da ih zaštiti do novih kvarova.

Danas je Mikromotor doo sa 34 godine iskustva, 4 radne jedinice i 40 zaposlenih, jedno od vodećih preduzeća u ovoj oblasti poslovanja.

Poruka direktora

Poštovani,

Današnji uslovi na tržištu predstavljaju izazov za sve učesnike u industriji. Naravno, mi u firmi Mikromotor raspolažemo sa velikim bogatstvom koje se ogleda kroz znanje, iskustvo i strast svih zaposlenih. Iskustvo i strast, zajedno sa korporativnom kulturom, čine našu firmu ozbiljnom i snažnom. To nam daje novu snagu da odgovorimo i najizazovnijim ekonomskim uslovima na tržištu.

Za sve naše uspehe, vrlo je bitno da iskažemo zahvalnost našim cenjenim kupcima za poverenje i razumevanje koje su nam ukazali u ovih 34 godine. Takođe, ne smemo da zaboravimo naše zaposlene koji predstavljaju kičmu našeg kontinualnog razvoja. Isto tako, firma Mikromotor posebno ulaže velike napore u ulaganje u nove kadrove koji bi trebali da svojim idejama i znanjem donesu nove poslovne uspehe.

Danas sarađujemo sa više renomiranih brendova iz različitih industrija i lidera u svojim domenima delovanja, te smo ponosni da naš uspeh i sposobnost podelimo na tržištu.

Naša kompanija je finansijski zdrava i dovoljno jaka da odgovori svim izazovima i prilikama na tržištu. Mi razvijamo jaku korporativnu kulturu sa dugom tradicijom poslovanja, te naš konstantni rast, integritet i iskustvo čine za Vas odličnog poslovnog partnera.

Srdačno,